Kursinformation

Våra ordinarie terminer omfattar 10 veckor, och intensivkurserna varierar mellan 4-6 veckor beroende på när på året de ligger. Kursförklaringar och förkunskaper finns att läsa nedan under respektive dansstil.

Terminsöversikt

VT-24 pågår i 10 veckor fr.o.m. vecka 5 t.o.m vecka 16.
Studion har stängt under följande lov. Sportlov (26/2-3/3) samt påsklov (31/3-6/4).

Kursavgifter

Våra kurspriser varierar mellan ordinarie terminer och intensivperioder. Se exakt pris för respektive klass vid kursanmälan.

Rabatter

Som våra elever har ni flera olika rabatter att nyttja. Rabatten kan nyttjas en gång per person. Rabatterna nedan gäller ordinarie terminer.

Fler än en kurs? 200kr rabatt
Student? 200kr rabatt (studentbevis krävs)
Par? 100kr rabatt/person (förare+följare)

Kurspriser

OBS! Nedanstående priser gäller ordinarie terminer och innan eventuella rabattavdrag.

Parklasser, lady style/60 min klasser: 2000kr/person (exklusive rabatter)
Lady style/45 min klasser: 1500kr/person (exklusive rabatter)

Betalning

– Via Bankgiro:
853-7516 (Event Trading Af Stockholm AB)
– Via Swish:
123-347 71 30 (Event Trading Af Stockholm AB)
– Kontant

Medtag/visa upp kvitto vid första danstillfället.

 

Kursförklaringar

Alla elever utvecklas olika fort, därför rekommenderar vi att man dansar varje nivå i flera terminer. Våra fortsättningskurser varierar kursinnehåll men behåller svårighetsgraden.

Läs om förkunskaper för respektive dansstil nedan.

Student team

De som dansar i våra student teams får mer hands-on träning tillsammans med instruktörerna där ni tillsammans övar på teknik och koreografi. Utöver det får ni ev. möjlighet att uppträda och representera vår dansstudio vid tillställningar och shower.

Tider för auditions:

Vi återkommer om tider för nästa audition.

Hjärtligt välkomna! ❤️
/ Studio Salsa

* ett krav för att bli antagen i vårt student team är att man dansar minst en klass i veckan hos oss i den stil man vill delta i.

Salsa för nybörjare

 Vi börjar från grunden i salsa och utgår från att eleven aldrig har dansat salsa. Vi lär ut ca 15 grundturer/figurer. Alternera mellan dagarna, anmäl er till dagen som passar er bäst. Inga förkunskaper krävs!

LA salsa (3 nivåer)

LA style är en spektakulär salsastil som dansas på linje. Dansen innehåller mycket styling för både kvinnan och mannen. Skarpa turer, spinning, styling och olika dips and tricks karaktäriserar denna salsa.

Förkunskaper

LA salsa 1
Du har dansat salsa minst 1 termin/behärskar grundkursen. Dansas i 1-2 terminer.

LA salsa 2
Du har dansat LA salsa i minst 1 termin samt behärskar grunderna. Denna nivå rekommenderas att dansas i 1-2 terminer.

LA salsa 3
För dig som dansat LA salsa både socialt och i klasser i flera år. Denna nivå rekommenderas att dansas i 1-4 terminer. Här kör vi på och utmanar våra elever med svårare turer samt snabbare tempo.

Kubansk salsa (3 nivåer)

Den kubanska stilen förknippas ofta med glädje och lekfullhet. I den kubanska salsan, som även kallas Casino, finns en stor variation av snurrar, stilar och steg. Typiskt för de kubanska turerna är de inslingrade armfattningar.

Förkunskaper
Kubansk salsa 1
Du har dansat salsa minst 1 termin/behärskar grundkursen. Dansas i 1-2 terminer.

Kubansk salsa 2
Du har dansat kubansk salsa i minst 1 år. Behärskar grundläggande turer och rörelser. Dansas i 2-4 terminer.

Kubansk salsa 3
För dig som dansat kubanskt både socialt och klasser i flera år. Klassen är till för elever som gillar ett högt tempo och vill ha mycket teknik.

Bachata (5 nivåer)

Bachatan härstammar från Dominikanska Republiken och de senaste åren har det växt fram fler olika stilar av bachata. På Studio Salsa mixar vi stilarna sensual, moderna och fusion i vår undervisning.

Förkunskaper

Bachata nybörjare
Inga förkunskaper krävs. Vi börjar från grunden och utgår från att eleven aldrig dansat bachata. Rekommenderas att dansas i 1-2 terminer.

Bachata 2
Du har dansat bachata minst 1 termin/behärskar grundkursen. Här börjar vi fokusera mer på den sensuella bachatan. Denna nivå rekommenderas att dansas i 1-2 terminer.

Bachata 3
Du har dansat bachata i ett par år både socialt och på klass. Dansas i 1-3 terminer.

Bachata 4
Du har dansat bachata både socialt och på klass i flera år. Klassen är till för elever som gillar högt tempo, teknik, styling och tycker om utmaningar.

Bachata 5
För dig som dansat bachata både socialt och tagit kurser i flera år. Klassen är till för elever som gillar högt tempo, teknik, styling och tycker om utmaningar. På denna nivå är turerna mer avancerade, vi går snabbare framåt och lägger mer fokus på teknik, stil och känsla.

Stilförklaringar

Bachata “Sensual
Denna stil av bachatan utvecklades i Spanien och karaktäriseras av att man dansar närmre, långsammare och mer sensuellt. Denna stil innehåller mycket body rolls och body isolations.

Bachata “Moderna”
Här får du lära dig turer med vändningar, fotarbete, snurrar och spinnar som aldrig lämnar dig sysslolös. I stilen kan det finnas olika body rolls och isolations men de är inte i huvudfokus. En väldigt varierad och härlig stil som utvecklar din dansteknik och din musikalitet.

Bachata “Fusion”

I bachata fushion blandas några av de mest populära stilarna, såsom “Moderna”, “Dominicana” och “Sensual”. Bachata kan dansas på många olika sätt, beroende på musikens karaktär, stämningen och kemin mellan de som dansar.

Bachata lady style (2 nivåer)

I våra lady style kurser fokuserar vi på att förbättra din teknik, koordination och att få dansen att se bättre ut genom att jobba med helheten. Under terminens gång sätter vi ihop kortare koreografier med en sensuell touch.

Förkunskaper

Bachata lady style 1
Du har dansat bachata i minst 1-2 terminer. Klassen är till för dig som gillar teknik, styling och tycker om utmaningar.

Bachata lady style 2
För dig som tidigare dansat lady style i 1-2 terminer. Klassen är till för dig som gillar utmaningar, teknik, styling och ett högre tempo.

 

 

 

 

Kursanmälan

Förare på nybörjarnivå i salsa och bachata har nu möjlighet att dansa 2 dagar per vecka men endast betala för 1. Observera att detta endast gäller i mån av plats.

Anmälan

Det går jättebra att anmäla sig med eller utan partner hos oss. Par har förtur på våra kurser, och anmäler du dig med en partner måste både du och partnern göra varsin anmälan. Anmäler du dig utan partner så kommer det att finnas en danspartner till dig på plats vid våra kurstillfällen. Vi ser till att ta in lika många solo förare och följare för att få ett så jämnt deltagar antal, och på så sätt jämna par, som möjligt.

Om kursen du anmäler dig till visar sig vara fullbokad så kommer du att hamna på vår reservlista, då kontaktar vi dig så snart en ledig plats uppstår. Om du mot all förmodan inte får plats på kursen så kommer du behöva göra en ny anmälan inför nästa kursstart. Du behåller inte en köplats.

Anmälan är bindande.

Avanmälan

Eventuell avanmälan måste göras skriftligen, och ska vara oss tillhanda senast en vecka före kursstart. När vi mottagit din avanmälan skickar vi en bekräftelse till dig. Vid avanmälan senare än en vecka före kursstart debiteras en avgift på 200kr/kurs du är anmält dig till. Vid avanmälan fr.o.m. kursstartsdagen och framåt debiteras full kursavgift.

Om du mot all förmodan inte mottagit en bekräftelse på avanmälan inom 5 arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss.

Frånvaro efter kursstart berättigar inte återbetalning av kursavgiften. Om du p.g.a. sjukdom inte har möjlighet att fullfölja kursen och kan styrka detta med läkarintyg återbetalar vi kursavgiften för den tid läkarintyget avser, minus avanmälningsavgiften enligt ovan.

Ångerrätt

En anmälan till Studio Salsa Event Trading Af Stockholm AB:s kurser är bindande. Du har däremot rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar från bokningsdatum enligt lagen om distansavtal.Har du påbörjat kursen sker endast återbetalning av de kurstillfällen som återstår. 

 

Övrig information

Om olyckan skulle vara framme

All träning hos oss sker på egen risk och under eget ansvar. Detta innebär att du behöver ha en egen försäkring om olyckan skulle vara framme.

Skulle du bli sjuk så vill vi att du hör av dig till oss på info@dansasalsa.se alt. på vår Instagram @studiosalsastockholm i ett Direct Message. För att kunna frysa kurstillfällen som ev. missas vid sjukdom, ska sjukdomen kunna styrkas med läkarintyg. Om du på grund av sjukdom ej har möjlighet att fullfölja kursen och kan styrka detta med läkarintyg, så återbetalar vi kursavgiften för den tid läkarintyget avser, minus avanmälningsavgift enligt ovan.

Vi förbehåller oss rätten till ändring av lärare, vikarie, lov och lokal ifall det skulle bli nödvändigt.

Vi ansvarar inte för värdesaker, och rekommenderar dig att aldrig lämna dina värdesaker i omklädningsrummen.

Force Majeure

Studio Salsa ansvarar inte för hinder i eller begränsning av träningsmöjligheter vilka beror på omständigheter utanför Studio Salsas kontroll, och som skäligen inte kunnat förutses, undvikas eller övervinnas. Exempel på en sådan omständighet kan vara vatten- och brandskada, strejk, lockout, naturkatastrof, myndighetsbeslut eller allvarlig smittspridning. Det gäller också annan omständighet som parten inte råder över och som förhindrar parten att fullgöra sina avtalsenliga skyldigheter. Omständigheter som ovan befriar parten från fullgörelse av dess skyldigheter. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under tillfredsställande förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.

 

Vid övriga frågor

Telefon: 070 412 88 68
E-mail: info@dansasalsa.se